Contact rapid

0769-072-308 Program:    Zilnic : 07-22 pe baza de cartela (inclusiv de sarbatori legale)


Nutritie

Inghetata de banane si nuca de cocos


Inghetata de banane si nuca de cocos

01 01 2018

O reteta foarte simpla si gustoasa si care nu necesita mult timp pentru a fi preparata. Atentie, e posibil sa o mananci inainte sa ajunga in congelator! Nu contine indulcitori artificiali, are fibre alimentare si amidon rezistent (un amidon care actioneaza in acelasi mod ca fibrele alimentare, dand satietate si reducand rezistenta la insulina) si este un desert perfect pentru cineva care are un stil de viata sanatos.

Zaharul este mai daunator ca grasimile saturate


Zaharul este mai daunator ca grasimile saturate

07 01 2018

Intr-un articol publicat in revista "Progress in Cardiovascular Diseases" cercetatori de la Institutul Inimii Saint Luke si medicii James J. DiNicolantonio, PharmD, and James H. O'Keefe au analizat intrebarea daca atentia actuala a medicilor in privinta bolilor de inima este prost indreptata si s-au intrebat daca zaharul nu are un impact mai mare asupra bolilor de inima decat grasimile saturate.

Alimente cu soia - partile bune si partile rele


Alimente cu soia - partile bune si partile rele

15 01 2018

Peste tot se discuta despre soia. Si cercetatorii sunt atrasi in mod special de soia, fiind unul din cele mai cercetate alimente, cu sute si sute de studii analizand daca este comestibila (este atata timp cat o gatesti) sau daca are proprietati anticangerigene (nu se stie, studiile sunt extrem de contradictorii).

Sunt cartofii dulci mai sanatosi decat cei albi?


Sunt cartofii dulci mai sanatosi decat cei albi?

22 01 2018

Alaturi de piept de pui si orez, cartofii dulci au devenit un aliment etalon in dieta sportivilor. Orice culturist sau sportiv de performanta vorbeste de dieta sa, mentioneaza si cartofii dulci. Reputatia cartofilor dulci este bine meritata, dar vine cu un cost: inlaturarea altor tuberculi precum cartofii albi.